ŠMINKA KOJA NEGUJE!Upoznajte jedinstvene pudere koji sadrže ampule!Prošetajte kroz poglavlja ovogodišnje BABOR bajke.24 savršeno koordinirana koncentrata čekaju vas iza svakih vratanaca - za blistavo lepu i osveženu kožu pred praznike.BlogO BABOR-uPostanite partnerBABOR Online Academy
Pronađi PRO salon
Moj nalogMoj nalogMoje porudžbineMoji podaci
0
0,00 din.
Pronađi PRO salon
Moj nalog
Moj nalogNovoLinijeČišćenjeLiceTeloŠminkaAktuelnostiBlogO BABOR-uPostanite partnerBABOR Online Academy
Which product is the right for me?

 

Posvećeni lepoti: Proizvoda. Ljudi. Planete.Obzirom da smo porodična kompanija i to već treću generaciju, održivost je zaista deo korporativne filosofije u BABOR-u. Zelena agenda sadrži tri glavne teme: CO2, pakovanje i sastojke.

Zbogom CO2 


Cilj: ne samo kompenzacija CO2, već i aktivno izbegavanje.

Put: Proizvodnja u BABOR sedištu u Ahenu je CO2 neutralna od 2014. zahvaljujući upotrebi zelene električne energije, fotovoltaika i klimatski neutralnog eko gasa. Od 2020. BABOR ima neutralni carbon-footprint, korporativno i u proizvodima. U kolaboraciji sa Cilmate Partner-om, BABOR je precizno izračunao svoj CO2 footprint i kompenzuje emisiju koju kompanija i zaposleni proizvode.U totalu, BABOR kompenzuje 8,050,770 kg CO2 - ekvivalent CO2 emisiji 2300 dugih letova od Dizeldorfa do njujorka. BABOE smanjuje štetnost CO2 time što finansira farmu vetrenjača na Filipinima. Istovremeno, kompanija podržava globalnu inicijativu Plastic Bank . Na Haitiju i Filipinima, ljudi skupljaju plastiku sa plaža i na taj način zarađuju. Plastika se reciklira i prave se novi proizvodi. Svakom tonom CO2 koju umanji, BABOR istovremeno smanjuje i 10kg plastičnog otpada. Vipe informacija o BABOR saradnji sa ClimatePartner-om naćićete ovde.


BABOR planira da se fokusira još više na prevenciju nego na kompenzaciju u budućnosti. Nova zgrada ima implementiranu održivu tehnologiju i na taj način šteti 45% energije tako što koristi geotermalnu energiju, gas, posebne hladne plafone i razmenjivače toplote. Nova proizvodnja, BABOR BEAUTY CLUSTER, trebalo bi da bude samoodrživa. Mobility koncepti i programi pošumljavanja u blizini kompanije dodatno učvršćuju ovu ideju.

 

Zeleno pakovanje


Cilj: sva BABOR pakovanja bi trebalo da budu sa omogućenom reciklažom 100%, a plastika će se smanjiti za 30%. 

Put: BABOR već ne koristi plastične filere već reciklirni papir pri pakovanju. Proizvođači ambalaže već dizajniraju prva pakovanja od recikliranih materijala, bez celofana i proizvodi su kad god je moguće dizajnirani da se šalju u kartonu. 

 

  

Zeleni sastojci

 

Cilj: Formulacije bez mikroplastike ili sintetičkih polimera. Samo sertifikovane sirovine i alternative za one koje su iz ugroženih resursa.

Put: Sve nove formulacije razvijene su bez mikroplastike i sintetičkih polimera. Kad god je moguće, postojeće formule su zamenjene alternativama tokom relansiranja do 2023. Ukoliko je neophodno, polimeri koji čuvaju resurse i iz tog razloga su dobri za okolinu se koriste kao alternativa. Samo sertifikovani derivati palminog ulja se koriste, a i njihova upotreba je redukovana.

 

 

#baborlovesourplanet


Ovo je ambiciozni projekat koji nadgleda i koordinira Sustainability Board. Kontinuirano pregleda procese i razvija inicijative za još bolji rad. Ovo telo osnovano je 2020. BABOR filozofija je u skladu sa njim preko 60 godina. BABOR je osnovan 1956 kao „biomedicinska prirodna kozmetika“. Poštovanje prirode je zaista duboko u DNK BABOR kompanije. BABOR je jedna od prvih kompanija koja je uzela u obzir problem otpadnih voda i odvajanje otpada. Gotove kreme dostavljaju se „zelenim“ poštarima poslednjih 14 godina: zahvaljujući kooperaciji sa DHL-om sve dostave su CO2 neutralne. Za kraće dostave zaposleni koriste BABOR električna vozila. BABOR je prva kompanija u Ahenu koja je postavila električne punjače za zaposlene u sedištu kompanije i podstiče tranziciju na elektronske automobile..