BlogO BABOR-uPostanite partnerBABOR Online AcademyKONSULTACIJE
Moj nalogMoje porudžbineMoji podaci
0
Moj nalog
Moj nalogNovoLinijeČišćenjeLiceTeloŠminkaBABORAktuelnosti
Koji proizvod je idealan za mene?
Enzyme peeling vs. AHA peelingPRUŽITE KOŽI SJAJ POSLE LETNJEG SUNCA! aha-pilingNina29. октобар 2020. Koja je razlika između enzimskog pilinga i pilinga voćnim kiselinama? Pokušala sam da vam razjasnim i upoznam vas sa novim piling proizvodima za kućnu upotrebu tako da svojoj koži možete da pružite blistavost i svežinu...

Koja je razlika između enzimskog i pilinga alfahidroksilnim kiselinama? Pokušaću da vam pobjasnim i predstavim vam nove piling proizvode za kućnu upotrebu koji su izuzetno jednostavni za korišćenje, tako da koži možete da pružite blistavost i sjaj koju zaslužuje!

Koža se obnavlja okvirno na 28 dana. Izumrle ćelije sa površine kože čine ten umornim i beživotnim, a njihovo uklanjanje daje koži gladak i sjajan izgled. U najgorem slučaju dolazi do kornifikacije (orožnavanja) koje se vidi u obliku grubih, suvih delova koji se nekada i perutaju. Do kornifikacije češće dolazi leti zbog stresa izazvanog UV zračenjem. Bilo koja vrsta pilinga može da pomogne, ali je kombinacija kiselina ili enzima mnogo elegantnija i sa bržim rezultatima. Pored toga što koža izgleda lepše, spremna je i da bolje apsorbuje aktivne sastojke koje na nju stavljamo...

 

 

© Photographer Jenn Werner | Miss Germany | Model Meryem Martin

 

 

 

Šta je enzimski piling?

 

Enzimski piling je jedan od najnežnijih tipova pilinga i iz tog razloga pogodan za sve tipove koža. Spada u hemijske pilinge jer enzimi deluju na razlaganje proteina koji drže izumrle ćelije na okupu. Kada se oslobode, izumrle ćelije se lakše uklanjaju. Obzirom da nema abrazivnih čestica kao u mehaničkom pilingu koža je manje iritirana pa se ova vrsta pilinga preporučuje svim tipovima kože, posebno osetljivim i reaktivnim kožama. Enzimi se najčešće koriste u kozmetičkim profesionalnim tretmanima, a ovog puta našao je svoj put i do kućne nege.

 

 

 

 

 

 

 

Enzyme peeling – univerzalno rešenje za sve tipove kože!

 

 

 

Enzimski piling je i za zrelu kožu

 

Enzimi su idealni sastojak za zrelu kožu. Kada se oslobodi viška izumrlih ćelija podstiče se obnavljanje ćelija i ubrzava se metabolizam kože.

 

 

Enzimski piling za suvu i osetljivu kožu

 

Obzirom da enzimski piling ne sadrži mehaničke abrazive koji mogu da iritiraju kožu, nežan piling pogodan je za suve i osetljive kože. Dodatni bonus je što je apsorpcija aktivnih sastojaka posle njega bolja.

 

 

Enzimski piling za problematičnu kožu

 

Čak i kod problematične kože koja je sklona bubuljicama i začepljenim porama enzimski piling je bolje rešenje od voćnih kiselina. Enzimi oslobađaju površinske izumrle ćelije i time pomažu da se oslobodi i lučenje sebuma.  Vodite računa da koža nije upaljena i obavežno se posavetujte sa svojim BABOR Ekspertom.

Dejstvo enzimskog pilinga

Prednosti enzimskog pilinga:

  • Jednostavna i brza upotreba.
  • Efikasno uklanja izumrle ćelije sa površine kože.
  • Nežan je na koži i time idealan za osetljive kože.

  • Pomaže nečistoj koži.

  • Dubinski čisti pore.

     

  • Prateća nega postaje efikasnija.

     

  • Pruža mladalačku blistavost i sjaj redovnom upotrebom.

Kada koristite enzimski piling imajte sledeće u vidu:

  1.          Koristite ga samo na očišćenoj koži lica, vrata i dekoltea.

  2.          Količina zrna graška je dovoljna jer su sastojci veoma koncentrisani i efikasni kada se pomešaju sa vodom.

  3.  Enzimi se aktiviraju toplotom i vlagom. U salonu se to najčešće radi parom, kod kuće – malo tople vode u dlan.
  4. Izbegavajte predeo oko očiju i usana.
  5. Ostavite na koži 3 do 5 minuta da deluje.
  6. Blagi osećaj peckanja je potpuno normalan. Ukoliko dođe do intenzivnije senzacije odmah isperite velikom količinom vode.
  7. Operite temeljno ruke i lice vodom nakon aplikacije.
  8.  Efekat bi trebalo da se vidi odmah - koža je glatka, sjajna i osvežena!

 

 

 

 

In den WarenkorbDOCTOR BABOREnzyme Peeling BalmEnzimi - Voda - Akcija - Sjaj! ENZYME PEELING BALM vrši intenzivan, a nežan piling... 5.400,00 din.* / 75 ml 1000ml - 72.000,00 din.

NOVO: Enzyme peeling balm za ekstra sjaj kože!

 

 

 

Šta je AHA piling?

 

AHA piling (piling sa voćnim kiselinama) je takođe hemijski piling. Alfa-hidrokis kiseline ( skraćeno AHA) pružaju piling efekat time što prodilu kroz orožnali sloj i razlažu izumrle ćelije na površini. Generalno svi tipovi kože mogu koristiti pilinge sa voćnim kiselinama, samo je važno prilagoditi pH vrednost i procenat kiselina koji se koristi.

 

NEW: AHA Peeling Pads to Go!

 

Naši tuferi natopljeni AHA pilingom su nov, jednostavan način eksfolijacije.

 

 

 

! Čine da umorna i beživotna koža ponovo zablista. Tuferi sadrže 5.1 % AHA kompleks mlečne, citrusne i glikolne kiseline koji deluje na neujednačenosti, proširene pore, teksturu kože. Idealni su za umornu, masnu i kožu sklonu hiperpigmentacijama!

 

 

 

AHA peeling pads (aplikacija)

 

  1. Kada koristite voćne kiseline uzmite u obzir sledeće stvari:
  2. Koristite piling samo na dobro očišćenoj koži lica, vrata i dekoltea.
  3. Nežno pređite tuferom lice, a drugim vrat i dekolte, jednom do dva puta nedeljno.
  4. Izbegavajte zonu oko očiju i usana.
  5. Ostavite piling da deluje desetak minuta pre ispiranja.
  6. Blago peckanje je potpuno normalno; ako se javi intenzivnija reakcija i crvenilo brzo uklonite velikom količinom vode.
  7. Operite temeljno ruke i lice nakon upotrebe.

 

 Dobro zatvorite kutiju nakon upotrebe i ne zaboravite upotrebu spf-a kad koristite hemijske pilinge jer koža postaje osetljivija na sunce!

 

In den WarenkorbDOCTOR BABORAHA Peeling PadsPiling za poneti - brz i jednostavan put do blistavog tena! Praktični, efikasni... 5.830,00 din.* / 60 komada In den WarenkorbDOCTOR BABORProtecting Balm SPF 50Lagani Protecting Balm SPF 50 sa brzim apsorbovanjem bez lepljivog osećaja. 4.500,00 din.* / 50 ml 1000ml - 90.000,00 din.
Nina
Nina Prikaži više
Slični tekstoviDobro došli na BABOR BEAUTY BLOGWelcomeDobro došli na BABOR BEAUTY BLOG
Šta ne treba da radimo ako želimo zdravu i lepu kožuNAJVEĆI ZLOČINI KOJE RADIMO SVOJOJ KOŽIŠta ne treba da radimo ako želimo zdravu i lepu kožu
Mermer kao apsolutni trendMermerMermer kao apsolutni trend
TVOJE RUKE U DOBRIM RUKAMATrikovi profesionalaca za negovane i uredne rukeTVOJE RUKE U DOBRIM RUKAMA
ČIŠĆENJE JE SUPERLepa koža uz BABOR Cleansing ikone - HY-ÖL i PhytoactiveČIŠĆENJE JE SUPER