BlogO BABOR-uPostanite partnerBABOR Online AcademyKONSULTACIJE
Moj nalogMoje porudžbineMoji podaci
0
Moj nalog
Moj nalogNovoLinijeČišćenjeLiceTeloŠminkaBABORAktuelnosti
Koji proizvod je idealan za mene?
Trikovi profesionalaca za negovane i uredne rukeTVOJE RUKE U DOBRIM RUKAMA rukeNina16. децембар 2020. Nedavno sam razgovarala sa koleginicom koja svakodnevno radi kozmetičke tremane i čije ruke su u stalno na klackalici između „ da li su dovoljno dezinfikovane“ i „koža na rukama mi je isušena od stalne dezinfekcije“. Upravo je nega ruku nešto na šta bi morali da se fokusiramo jer su stradale ove godine više nego ikada.


Stalno pranje i dezinfekcija izuzetno nepovoljno utiču na hidrolipidnu barijeru.  Malo dodatne nege i angažovanja može da napravi ogromnu razliku kada je izgled kože na rukama u pitanju, posebno ako uzmemo u obzir da zima i hladan vazduh nikako nisu povoljna situacija za njih.

 

Male tajne kozmetičara kada je nega ruku u pitanju:


Prvi korak: BABOR SPA Nourishing Hand Wash Oil

 

Kao što samo ime kaže, ovaj proizvod je na uljanoj bazi i obogaćen je lipidima. Sadrži i šea buter, argan ulje i bademovo ulje. Ova kombinacija čini ruke posebno nežnim i negovanim. Ono što je specifično za ovaj proizvod je da vrlo blago peni, što ćete videti kad ga nanesete na vlažnu kožu. To što nema puno pene, ne znači da nije efikasan i da ne čisti dobro. Pažljivo odabrani tenzidi efikasno čiste kožu, ali je ne isušuju.

Drugi korak: piling ruku

 

Piling ruku je izuzetno važan korak, ali nemojte zaboraviti da se piling izbegava ako je koža popucala i oštećena. Za piling ruku možete iskoristiti piling za telo sa dosta vode ili piling za lice koji vam je previše grub sa granulama. Moj izbor je najčešće Sugar Oil peeling zbog ulja koje je osnova i koji sprečava iritaciju i dodatno isušivanje.

Treći korak: BABOR SPA Shaping Cuticle & Nail Repair

 

Ne smemo da zaboravimo zanoktice! Osim što ruke izgledaju urednije čim su zanoktice negovane, alkoholni dezificijens na oštećene zanoktice nije zabavan osećaj – ne pitajte me kako znam!

Hranljiva krema u malom praktičnom pakovanju posebno namenjena nezi noktiju i zanoktica trebalo bi da bude sastavni deo svakodnevne nege. Idealna je jer trenutno pruža olakšanje, a dugoročno čini kožu oko noktiju otpornijom na isušivanje, a nokte čvršćim i urednijim.

Četvrti korak: BABOR SPA Pre- & Probiotic Hand Cream

 

Na kraju intenzivne nege nanosi se Pre- & Probiotic Hand Cream. Podstiče proces regeneracije oštećenog hidro-lipidnog filma i kompenzuje gubitak vlage. Prirodna ulja koja sadrži čine ruke negovanim i urednim dok tekstura nije masna i neprijatna na rukama jer se izuzetno brzo upija.

 

Nije loše znati da ova krema može da se nanese u debljem sloju uveče kao maska ili u dva sloja i na taj način bude intenzivna nega za oporavak kože tokom noći.

„Tvoje ruke u dobrim rukama“ je naziv ove kampanje, a ja vam tvrdim da uz ovih par koraka zaista možete potpuno da promenite izgled i osećaj na rukama koje su pod ozbiljnim stresom ovih dana.


Čuvajte se, čuvajte svoje ruke i nosite masku! :)

Ninoćkica

Nina
Nina Prikaži više
Slični tekstoviŠta ne treba da radimo ako želimo zdravu i lepu kožuNAJVEĆI ZLOČINI KOJE RADIMO SVOJOJ KOŽIŠta ne treba da radimo ako želimo zdravu i lepu kožu
Mermer kao apsolutni trendMermerMermer kao apsolutni trend
Voćne KiselineTrend sastojakVoćne Kiseline
PRUŽITE KOŽI SJAJ POSLE LETNJEG SUNCA!Enzyme peeling vs. AHA peelingPRUŽITE KOŽI SJAJ POSLE LETNJEG SUNCA!
ČIŠĆENJE JE SUPERLepa koža uz BABOR Cleansing ikone - HY-ÖL i PhytoactiveČIŠĆENJE JE SUPER