BlogO BABOR-uPostanite partnerBABOR Online AcademyKONSULTACIJE
Moj nalogMoje porudžbineMoji podaci
0
Moj nalog
Moj nalogNovoLinijeČišćenjeLiceTeloŠminkaBABORAktuelnosti
Koji proizvod je idealan za mene?
Koji je piling najbolji za tebe?AHA VS BHA kiselineNina30. март 2022. Da li te nerviraju sitne nepravilnosti na licu kao što su tekstura, sitne bore, proširene pore ili mitiseri? AHA i BHA pilinzi mogu dosta da pomognu u prirodnom procesu obnavljanja kože.

ŠTA ZNAČE AHA I BHA?

Da krenemo od početka.

Koža se sama obnavlja u određenom vremenskom periodu. Ovaj prosces se vremenom usporava zahvaljujući prirodnom procesu starenja i spoljnih faktora kao što su UV zračenje- Posledice mogu biti isušivanje, sitne bore, proširene pore ili hiperpigmentacija. Nisu retki i mitiseri ili neujednačen, beživotan ten.

Takozvani hemijski pilinzi na bazi alfahidroksilnih i betahidroksilnih kiselina ( AHA i BHA) mogu da pomognu u uklanjanju viška izumrlih ćelija i učine da koža ponovo bljesne. AHA pilinzi koriste kiseline prirodnog porekla kao što su mlečna, glikolna, vinska, jabučna ili citrusna. BHA označava betahidroksi kiseline i to je uglavnom salicilna kiselina. Kada se neka od njih nanese na kožu dolazi do piling efekta i time se podstiče obnavljanje kože.

 

AHA vs. BHA – koji je piling pravi za tebe?

 

Koža postaje mekša nakon samo jedne aplikacije i vraća svoj prirodni sjaj. U zavisnosti od tipa kože neophodno je odabrati pravu kiselinu.

Kada su suve i dehidrirane kože u pitanju, najbolje reaguju na mlečnu, jabučnu, vinsku kiselinu, obzirom na to da su blage i efikasne. Sa druge strane, masne i mešovite kože sklone mitiserima najčešće posežu za salicilnom kiselinom koja je poznata po tome da deluje na razlaganje sebuma čime se efikasno bori protiv mitisera i sličnih nepravilnosti na koži. Pokušala sam da pojasnim dva nova proizvoda koji su najjednostavniji mogući način uvođenja kiselina u rutinu  - kroz umivanje.

- za suvu i dehidriranu kožu

DOCTOR BABOR PRO AHA Acid Cleansing Lotion

3-u-1 losion za čišćenje, piling i tonik pH +/- 4.2

AHA Acid Cleansing Lotion je kremasti losion za umivanje koji u jednom koraku čisti i radi blagi piling. Surfektanti u proizvodu su nežni i ne isušuju dok kiseline na malo višoj pH vrednosti rade ekstremno blagi piling što ovaj proizvod čini idealnim za svakodnevnu upotrebu. Nakon par nedelja upotrebe koža je glatka, rafinirana i zategnuta dok trenutne efekte sjaja i svežine vidiš već posle prvog umivanja.

 - za kombinovanu, masnu i problematičnu kožu

DOCTOR BABOR PRO BHA Acid Cleansing Gel

3-u-1 gel za čišćenje, piling i tonik - pH +/- 4.0

BHA Acid Cleansing Gel čisti i radi piling istovremeno. Kao i kod AHA losiona, surfektanti su blagi tako da neće dodatno isušiti kožu. BHA u kombinaciji sa cikom deluje na mitisere, bubuljice i ostale nepravilnosti koje prate masnu i problematičnu kožu kao što su fleke nakon bubuljlica. Posle prve upotrebe koža je svežija i glatka, dok redovnom upotrebom primećuješ ten koji je rafiniran, pore koje su manje vidljive i manji broj mitisera.

 KAKO SE KORISTE?

Malu količinu losiona ili gela sipaš u dlan i naneseš na lice, vrat i dekolte jednom dnevno. Temeljno umasiraš koristeći vodu i izbegavajući usne i zonu oko očiju. Proizvod se može koristiti svakodnevno, ali ne duže od četiri nedelje. U tom periodu, kao i kasnije neophodno je koristiti kremu sa visokim zaštitnim faktorom - minimum 30, a idealno 50. Tokom upotrebe ne preporučuje se upotreba drugih pilinga ili proizvoda na bazi kiselina kako se ne bi oštetila zaštitna barijera ili iritirala koža.

Efekti posle redovne upotrebe su više nego očigledni:

 Kako da pronađeš PRO proizvode?


DOCTOR BABOR PRO asortiman prodaje se isključivo u salonima koji imaju sva tri nivoa sertifikacije obzirom na to da ova linija obuhvata proizvode koji su visoko-koncentrisani. Saloni koji imaju PRO licencu nalaze se na ovom linku:

PRONAĐI PRO SALON


Ostanite mi zdravo i ne zaboravite spf :)



Nina
Nina Prikaži više
Slični tekstoviMermer kao apsolutni trendMermerMermer kao apsolutni trend
ČIŠĆENJE JE SUPERLepa koža uz BABOR Cleansing ikone - HY-ÖL i PhytoactiveČIŠĆENJE JE SUPER
TVOJE RUKE U DOBRIM RUKAMATrikovi profesionalaca za negovane i uredne rukeTVOJE RUKE U DOBRIM RUKAMA
PRUŽITE KOŽI SJAJ POSLE LETNJEG SUNCA!Enzyme peeling vs. AHA peelingPRUŽITE KOŽI SJAJ POSLE LETNJEG SUNCA!
Dobro došli na BABOR BEAUTY BLOGWelcomeDobro došli na BABOR BEAUTY BLOG